Plåtmodul

Ny majoritetsägare

majoritetsagare-slider-2

Plåtmodul i Mjölby får ny majoritetsägare och investerar 2017

Ny majoritetsägare i Plåtmodul blir Rotage AB i Kvänum efter att Mats Eriksson säljer sitt innehav till Rotage.

-Det blir en bra långsiktig lösning med en starkare ägare, som kan fortsätta att investera för att göra Plåtmoduls kunder ännu mer konkurrenskraftiga. Säger Mats Eriksson som sitter i Plåtmoduls styrelse.

Plåtmodul har investerat senaste månaderna i en ny 6 KW Autonomlaser från Bystronic och en Mazak 6 Palett fleroperationsmaskin. Det pågår sedan hösten 2016 en Leantransformation för att skapa en mer hållbar och stabilare kvalité i alla processer.

Mats Eriksson är kvar som plats-och produktionschef. Övriga delägare är sedan tidigare Per Augustsson och VD Johan Koskenniemi.

”Leantransformationen” fokuserar på produktionsplanering och kompetenshöjning med hjälp av ”pulsmöten” från operativ nivå till strategisk nivå. Plåtmodul har tagit hjälp av Leanexperter från Berotec AB för att driva och utbilda inom förändringsledning med ”A3 – metodik”.

Effekten vi har erhållit tillägger Johan Koskenniemi ”är att vi har ökat kompetensen inom kvalitetsuppföljning. Samt skapat ett härligt engagemang och driv från alla medarbetare med många goa skratt”

ALMI-tillväxtverket har godkänt och beviljat medel för 2017, för att stärka Plåtmoduls projekt ”Q-line”. Investeringen är på 1 miljon kronor och syftar till att automatisera och digitalisera produktion; för att uppnå världsklass på kvalitén, vilket förväntas av våra största kunder som Toyota och Väderstad.